Skip to content

Winnaars BRAVO Bestuursbokaal 2020 bekend

Op donderdag 10 december 2020 was het zover! Voor de 14e achtereenvolgende keer zijn de winnaars van het beste bestuursverslag in het primair en voortgezet onderwijs bekendgemaakt. De bestuursverslagen van de Leo Kanner Onderwijsgroep te Leiderdorp (PO) en het CITAVERDE College te Herten (VO) zijn uitgeroepen tot de winnaars. Zij ontvangen de BRAVO Bestuursbokaal 2020. Dit is de prijs die Branchevereniging voor onderwijsbedrijfsvoering (kortgezegd: BRAVO) uitreikt aan scholen die het Beste Bestuursverslag in het PO respectievelijk VO kunnen voorleggen.

Besturen hadden tot 1 oktober 2020 de tijd hun bestuursverslag 2019 per e-mail in te sturen. BRAVO heeft in totaal 26 bestuursverslagen ontvangen. Een team van ervaren adviseurs van de aangesloten administratiekantoren binnen BRAVO heeft met behulp van de bestuursverslagscan alle inzendingen beoordeeld en acht nominaties geselecteerd. Vier nominaties in het primair onderwijs en vier nominaties in het voortgezet onderwijs.

In het bestuursverslag legt het bevoegd gezag verantwoording af over het gevoerde beleid. Drie vragen staan hierbij centraal. Wat waren we van plan? Wat hebben we gedaan? Wat hebben we bereikt?

Verantwoording is niet alleen belangrijk vanwege de controle, maar ook vanwege het leereffect. Wat kan de volgende keer beter of anders? Naarmate de verantwoording toegankelijker is en betere informatie biedt, kan het gesprek hierover beter worden gevoerd. Het bestuursverslag draagt op deze wijze bij aan goed onderwijs.

Lees hier het jaarverslag van de Leo Kanner Onderwijsgroep en hier het jaarverslag van het CITAVERDE College.

Deel dit artikel
Print
Doorpraten over dit artikel?
Bel met Stephan.
Wellicht vind je dit ook interessant