Skip to content

Winnaars Bestuursbokaal 2021

Donderdag 25 november 2021 – De winnaars van de BRAVO Bestuursbokaal 2021 voor het beste Bestuursverslag in het PO en VO zijn bekendgemaakt! Voor de vijftiende achtereenvolgende keer is de Bestuursbokaal uitgereikt.

In de categorie PO kwam Stichting ‘Ieder kind telt’ te Nijverdal als winnaar uit de bus. In de categorie VO trok het COG te Ede aan het langste eind. Van harte gefeliciteerd!

Ook dit jaar kon de uitreiking van de BRAVO Bestuursbokaal vanwege de landelijk oplopende coronabesmettingen niet fysiek plaatsvinden en hebben Bart Vogels, juryvoorzitter, en Bas Groenendijk, voorzitter Branchevereniging voor onderwijsbedrijfsvoering (kortweg BRAVO) de winnaars persoonlijk bezocht en op een feestelijke manier de BRAVO Bestuursbokaal overhandigd.

De jury is van mening dat Stichting ‘Ieder kind telt’ “een zeer helder verslag heeft gepubliceerd qua doelen en realisatie: er werd zeer transparant verantwoording afgelegd, waarbij alle maatschappelijke thema’s werden geraakt.” De jury benoemde het opnemen van de enquête van het afstandsonderwijs, inclusief analyse en conclusie in het Bestuursverslag van COG als ‘briljant’. “Er was aandacht voor de impact van de pandemie.”

Voor inspiratie voor een goed Bestuursverslag verwijzen wij u naar het verslag van Stichting ‘Ieder kind telt’ en het jaarverslag van COG.

Onafhankelijke jury
Bij de beoordeling van de inzendingen keek de jury naar de focusgebieden ‘Intern Toezicht, Bestuur/Bestuurder, Ouders/Leerling/Docent en de brug naar de toekomstige (financiële) ontwikkelingen’. De jury bestond uit een onafhankelijk team, bestaande uit juryvoorzitter Bart Vogels (Wijs Accountants), Paul Huisman (VO-raad), Fenna van Berkel (PO-Raad), Marian de Regt (VTOI Onderwijs en Kinderopvang) en Kees Blokland (Ouders van Waarde).

Wilt u meer informatie over BRAVO? Bezoekt u dan de website.

Deel dit artikel
Print
Doorpraten over dit artikel?
Bel met Stephan.
Wellicht vind je dit ook interessant