Skip to content

Vooraf ingevulde aangifte

Het is gebleken dat de vooraf ingevulde aangifte, hierna te noemen VIA, niet altijd volledig door de Belastingdienst wordt gevuld.

Wanneer u meerdere jaaropgaven heeft ontvangen en op één (of meerdere) van deze jaaropgaven is sprake van een negatieve arbeidskorting, dan zijn de gegevens van deze jaaropgave door de Belastingdienst niet opgenomen in de VIA. Deze situatie doet zich met name voor wanneer u van dezelfde werkgever meer dan één jaaropgave over 2019 heeft ontvangen en het gezamenlijke loon op deze jaaropgaven hoger is dan € 34.060.

De Belastingdienst heeft de gegevens niet overgenomen, ondanks dat de arbeidskorting correct is berekend en ook aan de Belastingdienst is doorgegeven. Het is daarom noodzakelijk dat medewerkers die meerdere jaaropgaven hebben ontvangen, goed controleren of alle jaaropgaven in de VIA zijn opgenomen. Wanneer er sprake is van een jaaropgave met negatieve arbeidskorting, dienen de jaaropgaven bij elkaar te worden geteld en als één jaaropgaaf in de aangifte ib te worden opgegeven.

Deel dit artikel
Print
Doorpraten over dit artikel?
Bel met Stephan.
Wellicht vind je dit ook interessant