Skip to content

Veelgestelde vragen

Groenendijk Online

  • Bent u nieuw bij uw organisatie? U ontvangt vooraf een e-mailbericht waarmee u uw account kunt activeren voor het gebruik van Groenendijk Online. Mogelijk is dit e-mailbericht in uw spambox terecht gekomen. Bekijk daarom ook uw spambox.
  • Heeft u al eerder ingelogd via Groenendijk Online? U heeft in het verleden een e-mailbericht ontvangen met uw inloggegevens. Indien u deze niet meer kunt vinden, dan kunnen wij u uw inloggegevens opnieuw sturen. Neem hiervoor contact met ons op via het formulier.

In verband met privacy-wetgeving verstrekken wij geen wachtwoorden.

  • Wanneer u geen gebruik maakt van een @groenendijkonline.nl-account, dan dient u in te loggen via uw eigen omgeving. Vanuit daar kunt u automatisch inloggen op Groenendijk Online.
  • Logt u in met een @groenendijkonline.nl-account, dan kunt u zelf uw wachtwoord wijzigen. Start uw webbrowser in de private modus op en klik hier om uw wachtwoord te wijzigen.
    Let op dat u hier uw @groenendijkonline.nl-account invult! Een e-mailbericht met link wordt dan verstuurd naar uw e-mailadres.

Deze melding verschijnt omdat u probeert in te loggen met uw @groenendijkonline.nl-account, terwijl uw webbrowser is ingelogd met een ander account dan bekend is bij Groenendijk. Denk hierbij aan uw schoolaccount.

  • Wanneer uw werkgever gebruikmaakt van Office365 (dit kunt u navragen bij uw systeembeheerder), dan kunnen wij uw @groenendijkonline.nl-account aanpassen, zodat u kunt inloggen met uw eigen e-mailadres. U kunt hiervoor een ticket registeren.
  • Wanneer uw werkgever geen gebruik maakt van Office365, of u gebruikt een ander Microsoft-account (bijv. van uw partner, een andere werkgever etc.), dan kunt u inloggen via de private modus van uw webbrowser.

Wanneer u een nieuwe telefoon heeft, kunt u uw oude telefoon ontkoppelen in de Ping-ID app. Bij de eerstvolgende keer inloggen kunt u uw nieuwe telefoon koppelen aan de Ping-ID app. Hier kunt u tevens uw authenticatiemethode wijzigen.

Wanneer u een nieuw telefoonnummer heeft, kunt u uw oude nummer ontkoppelen via deze link. Hier kunt u tevens uw authenticatiemethode wijzigen.

Salarisspecificaties worden niet per post verstuurd door Groenendijk Onderwijsadministratie.

  • Maakt uw organisatie gebruik van Youforce (Raet): uw salarisspecificaties kunt u raadplegen via uw Youforce-account. Wilt u de specificatie maandelijks in uw mailbox ontvangen, dan kunt u dit als volgt instellen: ga naar ‘Mijn Instellingen’ -> ‘E-mailservice salarisspecificaties’ en vul hier het e-mailadres in waarop u uw salarisspecificatie wilt ontvangen.
  • Maakt uw organisatie gebruik van Visma HRM: u kunt uw salarisspecificaties raadplegen via de Visma Talent app of via de portal.

Visma HRM

U dient via de portal van Groenendijk in te loggen op Visma HRM.

Het inloggen op Visma HRM verloopt via Groenendijk Online. Op deze portal is twee-factor-authenticatie verplicht.

Er is een uitgebreide app beschikbaar om bijvoorbeeld uw salarisspecificaties te bekijken, adreswijzigingen door te geven en declaraties in te dienen. In de App Store heet de app ‘Visma Talent’.

U dient eerst in te loggen op de webapplicatie (portal) om uw pincode in te stellen. Na het inloggen op de webapplicatie kunt u bij ‘Mijn Instellingen’ – ‘Pincode voor mobiel’ uw pincode voor de app instellen. Hierna kunt u op uw mobiel de app installeren en inloggen met de door u gekozen pincode.

Voor een uitgebreidere handleiding van de stappen om de app te installeren, kunt u de installatie-instructie, die bij het instellen van uw pincode op de webapplicatie wordt getoond, naar uw e-mailadres sturen.

Google Chrome en Microsoft Edge worden ondersteund. Firefox en Safari werken vermoedelijk ook, maar worden niet door Visma ondersteund.

Dit kan, als u een redelijk recente smartphone heeft.

Voor een iPhone dient u minimaal te beschikken over iOS 11.0 en voor Android geldt minimaal versie 5.0.

Bent u nog geen klant van Groenendijk, vul dan dit formulier in. Wij nemen dan contact met u op. Bent u wel reeds klant van Groenendijk, neem dan contact op met uw contactpersoon van de personeels- en salarisadministratie. Weet u niet wie uw contactpersoon is, vraag dit dan na bij de bestuurder, directeur, HR-medewerker of administratief medewerker van uw organisatie.

Visma | Raet

Er is mogelijk een pop-up-blocker actief. De pop-up-blocker moet voor de website van Visma | Raet worden uitgeschakeld. Het uitschakelen van de pop-up-blocker in Google Chrome wordt hier beschreven. Het uitschakelen van de pop-up-blocker in Apple Safari wordt hier beschreven. Voor andere webbrowsers geldt een soortgelijke procedure.

De compatibiliteitsweergave is niet ingesteld in Internet Explorer 11. Het instellen van de compatibiliteitsweergave in Internet Explorer 11 wordt hier
beschreven
.

P.S. Microsoft Edge (Chromium) wordt niet ondersteund door Visma | Raet.

De compatibiliteitsweergave is niet ingesteld in Internet Explorer 11. Het instellen van de compatibiliteitsweergave in Internet Explorer 11 wordt hier beschreven.

P.S. Microsoft Edge (Chromium) wordt niet ondersteund door Visma | Raet.

Bij het invullen en/of verzenden van een declaratieformulier ligt de oorzaak van deze melding meestal in het ontbreken van gegevens of foutieve gegevens op het formulier. Corrigeer uw gegevens of vul uw gegevens aan.

Bij het aanklikken van de Self Service-tegel zijn mogelijk de cookies in uw webbrowser beschadigd. De cache van uw webbrowser moet worden geleegd.

Het Visma | Raet A-Matrix-document geeft een overzicht van ondersteunde webbrowsers en de optimale instellingen. Deze matrix is door onze klanten op te vragen bij onze ICT-afdeling.

De optimale instellingen voor de applicaties van Visma | Raet worden beschreven in het A-Matrix document. Deze matrix is door onze klanten op te vragen bij onze ICT-afdeling.

Via ‘Mijn instellingen’ – ‘E-mailservice salarisspecificaties’ kunt u uw voorkeuren voor notificaties van uw salarisspecificaties en jaaropgaven opgeven.

U dient de cache van uw webbrowser te legen en de website toe te voegen aan uw vertrouwde websites. In onderstaand document kunt u lezen hoe u dit kunt doen.

Cache wissen en websites toevoegen

 

SharePoint

Bij het openen van een Word- of Excelbestand wordt uw lokale Word- of Excelsoftware opgestart. Hierbij moeten ook deze programma’s zich authentiseren bij de SharePoint-website.

Via de drie puntjes (…) kunt u het bestand downloaden naar uw lokale omgeving (zie afbeelding).

 

Selecteer meerdere bestanden en kies in het menu ‘Bestanden’ voor ‘Bulk Download’. Er wordt een archiefbestand (.zip) aangemaakt en gedownload naar uw lokale omgeving.

– U heeft in het verleden een e-mailbericht met uw inloggegevens ontvangen. Wanneer u deze niet meer heeft, kunnen wij u uw inloggegevens opnieuw sturen. Klik hier voor het opvragen van uw inloggegevens.

of:

– Mogelijk is uw wachtwoord verlopen. U heeft 10 dagen voordat uw wachtwoord verliep een e-mailbericht ontvangen. Volg de stappen in dit e-mailbericht. Wanneer u het e-mailbericht niet meer heeft, kunnen wij u uw inloggegevens opnieuw sturen. Klik hier voor het opvragen van uw inloggegevens.

Spend Cloud

Klik in het inlogscherm van Spend Cloud op ‘Wachtwoord vergeten’. Geef uw e-mailadres op, voer de getoonde validatiecode in en klik op ‘Verzenden’.

Indien uw e-mailadres bij ProActive bekend is, ontvangt u een nieuw wachtwoord.

De Spend Cloud App is beschikbaar voor Android- en iPhone-smartphones. De Spend Cloud App kan onder andere worden gebruikt om snel en eenvoudig facturen goed te keuren en/of af te handelen.

Handleiding Spend Cloud App – Installatie

Staat uw antwoord er niet tussen?
Wij staan u graag te woord.