Skip to content

Vaste reiskostenvergoeding woon-werkverkeer

Eerder hebben wij gecommuniceerd over een wijziging van de reiskostenvergoeding in geval van thuiswerk. Deze wijziging zou al eerder ingaan, maar is herhaaldelijk uitgesteld.

Recent is bekend gemaakt dat de oorspronkelijke regeling verlengd is tot 1 oktober 2021. Zie het bericht van de Belastingdienst.

“Krijgen uw werknemers een vaste reiskostenvergoeding van u, en werken zij vanwege het coronavirus (bijna) volledig thuis? Dan hoeft u de vaste vergoeding niet aan te passen.

In ieder geval tot 1 oktober 2021 kunnen de bestaande vaste reiskostenvergoedingen door de werkgever nog onbelast worden vergoed. Ook al worden deze reiskosten als gevolg van het thuiswerken niet meer (volledig) gemaakt. Voorwaarde is dat het vaste vergoedingen betreft die al vóór 13 maart 2020 door de werkgever werden toegekend.”

Wanneer er wijzigingen zijn doorgegeven, zullen wij deze verwerken conform opgave. Wanneer dit anders moet zijn, ontvangen wij graag een nieuwe mutatie of vragen wij de ingestuurde mutatie in te trekken.

Deel dit artikel
Print
Doorpraten over dit artikel?
Bel met Stephan.
Wellicht vind je dit ook interessant