Skip to content

Update beleid Vf en Pf wegens schoolsluiting door coronamaatregelen

Premieontheffing Vervangingsfonds over de maand april 2020

Doordat de scholen de hele maand april gesloten waren, zijn er minder vervangingen gedeclareerd. Daarom heft het Vervangingsfonds over de maand april geen premie. Dit geldt voor alle premies van het Vervangingsfonds in de verschillende aansluitvormen. De verwerking gaat automatisch via de premienota’s.

Inzetpercentage van poolers tussen 1 maart en 1 juni op 100%

U kunt de poolverantwoording op gebruikelijk wijze invullen. Maar doordat het Vervangingsfonds het inzetpercentage tijdelijk op 100% heeft gezet, ontstaan er geen negatieve gevolgen als u uw poolers niet of nauwelijks inzet.

Afwezigheid uit voorzorg corona

Tot nader bericht kunt u een vervanger blijven declareren voor iemand die uit voorzorg thuisblijft of tot de risicogroep behoort. Het moment waarop dit weer vervalt laat het Vervangingsfonds afhangen van het coronabeleid van de overheid.

Reactietermijnen Vervangingsfonds en Participatiefonds weer hervat

Om de administratie tijdens de schoolsluiting zo veel mogelijk te beperken, hebben Vervangingsfonds en Participatiefonds de reactietermijnen tijdelijk stopgezet of verlengd. Zij wilden u in de eerste opstartweek niet belasten met een hervatting. Daarom zijn de termijnen voor het Participatiefonds een week later, op 18 mei, weer ingegaan. De reguliere termijnen voor het indienen van declaraties en cases Vervangingsfonds zijn per 1 juni weer hervat.

Meer informatie vindt u op vfpf.nl.

Deel dit artikel
Print
Doorpraten over dit artikel?
Bel met Stephan.
Wellicht vind je dit ook interessant