Skip to content

Uitbetaling vrijwilligersvergoedingen tijdens de coronacrisis

Regelmatig zien wij betalingsopdrachten in verband met vrijwilligersvergoedingen. Volgens de wet moeten deze vergoedingen aan bepaalde voorwaarden voldoen. Eén daarvan is dat het bedrag per uur omgerekend niet meer dan € 5 met een maximum van € 170 per maand en € 1.700 per jaar mag zijn (voor personen van 23 jaar en ouder).

Onder de huidige omstandigheden zal ook de inzet van vrijwilligers minder zijn, waardoor eventueel de vergoeding niet meer aan de voorwaarden voldoet. Wij hebben daarom aan de Belastingdienst voorgelegd hoe hiermee kan worden omgegaan.

Het advies is om de vraag of de vrijwilligersvergoedingen mogen worden doorbetaald terwijl er gedurende de coronacrisis geen activiteiten als vrijwilliger worden uitgevoerd, voor te leggen aan de Inspecteur. U kunt dit doen door aan de Inspecteur van het Belastingkantoor waaronder uw organisatie valt een zogenaamd ‘Verzoek Vooroverleg’ in te dienen.

Het formulier vindt u op de website van de Belastingdienst.

Wanneer de link niet werkt, kunt u bij ‘waar bent u naar op zoek?’ ‘verzoek tot vooroverleg’ intypen. Vervolgens ziet u de link naar het formulier.

Deel dit artikel
Print
Doorpraten over dit artikel?
Bel met Stephan.
Wellicht vind je dit ook interessant