› Winnaars BRAVO Bestuursbokaal 2018 bekend

Winnaars BRAVO Bestuursbokaal 2018 bekend

Voila te Leusden (PO) en het CITAVERDE College te Roermond (VO) zijn uitgeroepen tot de winnaars van de BRAVO Bestuursbokaal 2018 in respectievelijk het Primair Onderwijs en het Voortgezet Onderwijs. Dit is de prijs die de Branchevereniging voor onderwijsbedrijfsvoering (BRAVO) dit jaar voor het eerst onder haar paraplu uitreikte aan scholen die het Beste Bestuursverslag in het PO en VO kunnen voorleggen. Voorgaande jaren werd deze prijs uitgereikt door Dyade.

Op donderdag 6 december 2018 werden de winnaars door de juryvoorzitter, de heer H. Visser (KPMG Nederland), bekendgemaakt en ontvingen zij uit handen van de voorzitter van Branchevereniging BRAVO, de heer B.L. Groenendijk, de Bestuursbokaal voor het Beste Bestuursverslag van 2017.

Over BRAVO
De Branchevereniging voor onderwijsbedrijfsvoering (kortgezegd BRAVO) heeft acht aangesloten leden. De aangesloten leden vertegenwoordigen ongeveer 65% van de schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs.

BRAVO stelt zich als plicht om eisen te stellen aan de leden. Dit betreft onder andere de liquiditeit, solvabiliteit en de kwaliteit van de dienstverlening van de administratiekantoren. Daarnaast dienen de kantoren over een certificering te beschikken om voor schoolbesturen ook een waardige partner te kunnen zijn en blijven.

De Branchevereniging treedt daarnaast in gesprek met branchegerelateerde organisaties. Dit betreft onder andere het ministerie van OCW, het Vervangingsfonds, de Belastingdienst, de PO-Raad en de VO-raad.