› Werkgevers mogen vanaf 2018 zelf doelgroepverklaring aanvragen

Werkgevers mogen vanaf 2018 zelf doelgroepverklaring aanvragen

Werknemers kunnen hun werkgever vanaf 1 januari 2018 machtigen voor het aanvragen van een doelgroepverklaring bij UWV of de gemeente. De werkgever heeft hierdoor meer grip op de situatie, zodat er geen loonkostenvoordeel wordt misgelopen.

Tot en met december 2017 kan een werknemer de werkgever alleen machtigen voor het ontvangen van een kopie van de doelgroepverklaring. Hierdoor zijn zij afhankelijk van de aanvraag van de werknemer. Om een loonkostenvoordeel (LKV) te ontvangen dient de werkgever echter meestal binnen drie maanden een doelgroepverklaring in de loonadministratie op te nemen. Wanneer de aanvraag door de werknemer niet of te laat wordt gedaan, kan de werkgever voordeel mislopen.

In de tweede uitgave van de Nieuwsbrief Loonheffingen 2018 staat onder andere dat de werknemer per 1 januari 2018 de werkgever kan machtigen om de doelgroepverklaring aan te vragen. Hierdoor hoeft de werknemer niet zelf contact op te nemen met UWV of de gemeente en de werkgever heeft zelf in de hand dat de aanvraag op tijd en op de juiste wijze wordt gedaan.