› PO/VO - Wijzigingen pensioenregeling ABP 2019

PO/VO - Wijzigingen pensioenregeling ABP 2019

In 2019 zijn er een aantal wijzigingen in de pensioenregeling van ABP. We zetten ze hieronder voor u op een rij.

Nabestaandenpensioen blijft gelijk of is gestegen
In MijnABP ziet u bij het pensioenoverzicht nog maar twee bedragen staan voor nabestaandenpensioen. Eén bedrag voor overlijden vóór 65 jaar en één bedrag voor overlijden op of na 65 jaar. Eerder stonden er meerdere bedragen. Hiermee is het pensioenoverzicht voor de werknemers makkelijker geworden. Met deze wijziging blijft het nabestaandenpensioen gelijk of gaan werknemers erop vooruit. Voor werkgevers is er niets veranderd.

Nieuwe regels kleine pensioenen
De overheid heeft de regels voor pensioenen kleiner dan € 484,09 bruto per jaar veranderd. Is de werknemer uit dienst met een (heel) klein pensioen? Dan ontvangt hij een brief. Wanneer de hoogte van het pensioen tussen € 2 en € 484 per jaar bedraagt, staat in deze brief dat het pensioen wordt overgedragen aan het nieuwe pensioenfonds. Heeft hij minder dan € 2 euro per jaar aan pensioen opgebouwd bij ABP? Dan ontvangt hij een brief om dit pensioen af te kopen of vervalt dit pensioen vanwege de nieuwe regels.

Lees hier het nieuwsbericht over deze nieuwe regels

Pensioenpremie gestegen naar 24,9%
De premie is vanaf 1 januari 2019 gestegen naar 24,9%. Hiervan betaalt de werkgever 70% en de werknemer 30%. In 2018 was deze premie 22,9%. De premie inkoop voorwaardelijk pensioen (VPL) blijft 2,6% en wordt geheel door de werkgever afgedragen.

Bekijk hier het overzicht van de premies in 2019

Bron: ABP.