› eHerkenning verplicht vanaf 1-11-2019

eHerkenning verplicht vanaf 1-11-2019

Via eHerkenning kunnen ondernemers veilig inloggen bij online overheidsdiensten. Naast veiligheid zorgt eHerkenning voor gemak: er is straks nog maar één wachtwoord nodig om in te loggen bij UWV en andere overheidsorganisaties.

In 2019 zijn steeds meer overheidsorganisaties verplicht om eHerkenning te gebruiken. Ook UWV. Op dit moment kunnen werkgevers met hun UWV-account of met eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal. Vanaf 1 november 2019 is eHerkenning nog de enige manier om op het werkgeversportaal in te loggen.

U kunt ook een intermediair (administratiekantoor) machtigen om zaken voor u te regelen. Dit doet u via een ketenmachtiging. Een ketenmachtiging legt u vast bij uw leverancier. Bij ketenmachtiging gebruiken u en de intermediair dezelfde leverancier. Groenendijk maakt gebruik van de diensten van Z-login. Deze leverancier zal naar verwachting vanaf juli 2019 de ketenmachtiging kunnen aanbieden. Z-login geeft aan dat u niet zelf eHerkenning hoeft aan te vragen.

Op dit moment is Groenendijk Onderwijsadministratie veelal gemachtigd om handelingen te verrichten voor de werkgevers waarvoor zij de personeels- en salarisadministratie verzorgt. De oude machtigingen in het werkgeversportaal komen uiteindelijk te vervallen. Heeft u eerder een machtiging verstrekt en wilt u dat Groenendijk ook na 1 november 2019 toegang krijgt tot het portaal van UWV, dan is het van belang dat deze machtiging opnieuw wordt afgegeven.

Vanzelfsprekend volgen wij de ontwikkelingen nauwgezet en zullen wij u nader informeren wanneer de ketenmachtiging is gerealiseerd.