Skip to content

Modernisering Participatiefonds

Het Participatiefonds gaat er vooralsnog van uit dat op 1 augustus 2021 de Modernisering kan worden ingevoerd. Onder dit artikel vindt u een folder met informatie om de kern van de aankomende Modernisering inzichtelijk te maken.

Het motto is en blijft eenvoudig: ieder schoolbestuur heeft de verantwoordelijkheid om de eigen werkloosheidskosten beperkt te houden. Iedereen betaalt een eigen bijdrage aan de kosten die ontstaan bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst. Standaard is dit 50%.

Er zijn straks acht situaties waarbij u in aanmerking kunt komen voor een verlaging van de eigen bijdrage van 50% naar 10%. De bijlage bij dit artikel geeft een overzicht van de voorwaarden waaraan u dan moet voldoen.

Nieuwe portalen: inloggen met eHerkenning

Het Vervangingsfonds en Participatiefonds zijn druk bezig om de portalen gebruiksvriendelijker te maken. Voor zowel Mijn Vf als Mijn Pf kunt u vanaf 1 januari 2021 inloggen met eHerkenning. Beschikt uw organisatie al over eHerkenning?

Zo niet, regel dit op tijd, want een aanvraag kan even duren.

Uitgangspunt Modernisering: de focus op behoud van onderwijsprofessionals

U herkent als werkgever ongetwijfeld het belang van een goede begeleiding van onderwijspersoneelsleden tijdens hun loopbaan. Met een strategisch HR-beleid heeft u inzicht in toekomstige instroom, doorstroom en uitstroom binnen uw organisatie. Dat helpt om uw medewerkers aan de slag te houden en de te verwachten kosten op te vangen.

De winst zit ‘m in extra aandacht voor duurzame inzetbaarheid en van-werk-naar-werktrajecten.

De regioteams van VfPf zijn de perfecte sparringpartner op dit gebied. Ze denken met u mee en ondersteunen waar nodig om dit te realiseren, op een manier die bij uw situatie past. Daar hoeft u niet extra voor te betalen, want dit zit al in de premie.

Contact opnemen met een regiocoördinator in uw regio? Vind hier uw regioteam.

Folder Modernisering Participatiefonds

Bron: Vf/Pf.

Deel dit artikel
Print
Doorpraten over dit artikel?
Bel met Stephan.
Wellicht vind je dit ook interessant