Skip to content

Het KeK-programma van IPPON: specialisten voor de klas

KeK staat voor kant-en-klaar. Met deze service biedt IPPON Personeelsdiensten basisscholen de kans hun onderwijs te verrijken met activiteiten of onderwerpen die normaal minder aan bod komen, maar wel bijdragen aan de kerndoelen van het primair onderwijs.

Dagprogramma
Met een KeK dagprogramma komt er een vakdocent, iemand die de kinderen een alternatief vakinhoudelijk programma aanbiedt. Een docent die geen specifieke onderwijsbevoegdheid heeft, maar wel een vakopleiding heeft genoten op het gebied van gezondheid, lichaamsbeweging, filmmontage, muziek of een andere cultuurvorm. KeK-dagen worden gegeven door zeer enthousiaste specialisten, zoals programmeurs, muzikanten, kunstenaars, technici, biologen, et cetera.

Van Ree Accountants
Zo heeft onlangs Johan Berkouwer, accountant bij Van Ree Accountants, met veel plezier een gastles gegeven op daltonbasisschool Podium in Loenen aan de Vecht. Met zijn specialisme nam hij de leerlingen van groep 7 en 8 mee in de wereld van het grote en kleine geld, van zakgeld tot schoolbegroting.

Na een verkennend ochtenddeel werd in de middag een opdracht uitgevoerd die in het teken stond van het verbouwen van het schoolplein, voor een bedrag van 10.000 euro. Doordat de vader van een van de leerlingen in de dorpsraad zit, is het winnende plan zelfs bij de burgemeester terechtgekomen.

Meer weten over het KeK-programma van IPPON Personeelsdiensten? Klik hier.

Deel dit artikel
Print
Doorpraten over dit artikel?
Bel met Stephan.
Wellicht vind je dit ook interessant